‚ÄčAtelier Florien, dat ben ik! Florien Vernooy.

 

Ik stoffeer, repareer en knap met veel persoonlijke aandacht meubels op. Een geliefde designklassieker, een oude fauteuil van een familielid, of een vondst van de veiling: ik kijk naar de mogelijkheden en breng het meubel weer voor jou tot leven.

 

Mijn werkplaats is alleen geopend op afspraak. Ik werk de helft van de week in mijn werkplaats aan stoffeeropdrachten, naast een andere baan.

 

De stoffeeropdrachten varieren van groot tot kleiner. Van een complete reparatie en herstoffering van een fauteuil, tot een kleinere duurzame oplossing zoals nieuwe hoezen voor de zitkussens van de bank. Zo gaat een meubel nog jaren mee, werken we samen tegen verspilling en voor een langer leven van meubels en interieurs. En het leuke is: in stof- en kleurkeuze is er zoveel mogelijk, zodat jouw meubel echt naar jouw smaak gestoffeerd kan worden.

 

Ik stoffeer voor klanten uit heel Nederland: klanten uit o.a. Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Utrecht, Zeist, Bennekom en Nijmegen en Eindhoven gingen je voor! Ik kan een meubel op (laten) halen en weer brengen. Hier kunnen wel kosten aan verbonden zijn.

 

Ik volgde vakopleiding en cursussen meubelstoffering bij Hout- en Meubel College Amsterdam, Ambachtshuis Brabant in Oisterwijk (Padouk) en Ravenstein (Stoffeerderij Nachtegaal), Kanapee in Brilon (Duitsland) en Susan Duenk Meubelstoffering in Zwolle. Daarnaast ben ik opgeleid aan de kunstacademie als docent kunstvakken en studeerde ik bos- en natuurbeheer richting ecologie. Ik combineer mijn werk als stoffeerder met mijn werk aan de universiteit van Wageningen.